DELA

Premiär för ung musikal

Ett tjugotal unga kommer att sjunga så att det ekar i valven i Finströms kyrka då musikalen ”Daniel drömtydaren” har premiär om drygt en vecka.
Det blir en blandning av rock och pop och lite arabiska tongångar.
Den 10 februari är det premiär för ”Daniel drömtydaren”, en musikal som i början av 1990-talet hade sin urpremiär i Kalmar i Sverige. Musiken är skriven av Daniel Byström och texten av Daniel Kjellgren.
”Daniel drömtydaren” har bearbetats av Johan-Adam Sjölund, som är kantor i Finström-Geta församling, och dramatikern och regissören Julia Westerberg och resultatet är nu en åländsk version av musikalen med en del förändringar från originalet.

Fyra föreställningar
”Daniel drömtydaren” har jämförts både med ”Jesus Christ Superstar” och ”Phantom of the Opera.” Den bygger på berättelsen om Daniel i lejongropen i gamla testamentet och är, enligt Sjölund, andlig men inte superreligiös.
Premiären är den 10 februari klockan 19 i Finströms kyrka. Efter det spelar man ytterligare tre kvällar på raken samma tid. Biljetter till de fyra föreställningarna kan bokas under kanslitid på telefon 42 330.

Titte Törnroth-Sarkkinen

titte.tornroth@nyan.ax