DELA

Posten Åland stödde Blå Bandet

Under 2013 har Posten Åland tillsammans med övriga företag och ålänningar samlat in pengar för Blå Bandet.
Pengarna, totalt 15 780 euro, går direkt till Ålands cancerförening.
Den största delen av totalsumman kommer från försäljningen av frimärket Blå Bandet, som formgivits av Håkan Sandberg. För varje sålt frimärke, värde 1,20 euro, har 0,20 euro gått oavkortat till Blå Bandet, skriver Posten i ett pressmeddelande.
Posten Åland har ytterligare sålt samlarbilar, frimärksklockor och övriga Blå Bandetprodukter som bidragit till insamlingen.
Utöver detta har ett flertal olika insatser gjorts för att stöda kampanjen.
– Bland annat donerade Posten Åland 100 euro till Blå Bandet för varje mål som gjordes i matchen IFK Mariehamn – FC Honka, som spelades i oktober 2013. Resultatet 3-2 gav 500 euro till Blå Bandet, säger Fredrika Häggblom, marknadskoordinator för Posten Åland.


PSA-screening
Pengarna från insamlingen går till en fond som Ålands Cancerförening grundat med målet att starta en PSA-screening för åländska män. Förhoppningen är nu att deras önskan ska kunna förverkligas inom en snar framtid.
– Det är glädjande att Blå Bandet-insamlingen har inbringat mycket pengar, men en minst lika viktig del är att man nu vågar prata mer öppet om prostatacancer, säger Monica Toivonen, verksamhetsledare för Ålands cancerförening. (ka-f)