DELA

Poolen som försvann – och kom tillbaka

En uppblåsbar pool försvann i tisdags från specialfritidshemmet Galaxens gård i Mariehamn. Men i onsdags när föreståndare Camilla Nikula skulle gå hem från jobbet var den plötsligt tillbaka igen.
I tisdags när Camilla Nikula kom till Galaxen upptäckte hon att någon hade tagit den uppblåsbara pool som de har på den lilla gården utanför.
– Poolen har varit väldigt omtyckt bland barnen nu i värmen. Så det var tråkigt att den inte fick vara i fred, säger hon.

Messade tidningen
Hon skickade då in en SMS-insändare till Nyan där hon bad personerna som hade tagit poolen att lämna tillbaka den.
– Och tydligen lönade det sig! För när jag skulle gå hem från jobbet i onsdags låg den i en hög här utanför. Det hade släppts ut ganska mycket luft ur den, men den var fortfarande hel. Kanske är det något barn som har tagit den, och sedan har föräldrarna sett min insändare och kopplat i hop händelserna. Poolen är ju inte så lätt att gömma direkt.
Camilla Nikula är väldigt glad över att poolen kom tillbaka. Hon säger att barnen inte hann märka så mycket, eftersom den var borta så pass kort tid. Men från och med nu tänker personalen ta in poolen över natten, för att var på den säkra sidan.
– Det går ju åt ganska mycket vatten på det sättet, så det är ju lite synd, säger hon. (jg)