DELA

Pommernrenovering håller tidtabellen

Om- och tillbyggnaden av hotell Pommern går planenligt.
Mumin och Micke Björklund satsar man på när man öppnar den 2 mars.
– Hotell Pommern har välkomnat gäster sedan slutet av 1960 -talet i centrum av Mariehamn och nu är den omfattande om – och tillbyggnaden, som pågått sedan december 2013, i sin slutfas, berättar Åland hotels vd Roni Huttunen.
Åland Hotel Group hyrde först under 2013 hotell Pommern med köpoption, innan man i december samma år köpte hela fastigheten på Norragatan av försäkringsbolaget Pensions-Alandia för 1,6 miljoner euro. Då meddelande man samtidigt att man tänker satsa tio miljoner på om- och utbyggnad av hotellet.
Nyöppningsdatum sattes från början till mars 2015 och det håller, enligt gårdagens information där man sätter datum till 2 mars.
I det det nyöppnade Pommern kommer det bland annat att finnas nya familjerum med mumintema och en restaurang, vinbar och lounge som fått sitt namn efter det kvarter där hotellfastigheten ligger; ”Kvarter 5”.
I restaurangen ska man fokusera på ”nordiska köket” och nordiska ”kändiskockar” ska gästspela under året. Först ut efter öppnandet är Michael ”Micke” Björklund.

Anna Björkroos