DELA

Polisen söker vittnen till krocken

Tillståndet var på lördagen dåligt men stabilt för den person som fortfarande vårdas på Ålands centralsjukhus efter krocken mellan två personbilar i korsningen Storagatan-Torggatan i fredags.
De övriga tre som fördes i ambulans till sjukhuset har fått åka hem.
Polisen har redan hört båda förarna, och fältchef Vilhelm Holmberg säger att inget av blåsproven som gjordes efter olyckan visar att alkohol skulle ha haft någon del i den.
En förundersökning har inletts, och passagerarna från båda bilarna har hörts som vittnen. Utredningen fortsätter och flera vittnen kommer att höras.
Den våldsamma kollisionen inträffade strax efter klockan 17 på fredagen. Det är ännu inte klarlagt vad som orsakade kollisionen men polisen vet att den ena bilen skulle svänga till vänster in på Torggatan och den andra köra rakt fram längs med Storagatan. I ena bilen fanns tre personer och i den andra två. Personen som skadades mest var passagerare i den bil som skulle svänga.
Räddningspersonalen tvingades skära av taket av ena bilen och bryta upp dörrarna i den andra för att få ut de skadade.
Polisen ber eventuella vittnen ta kontakt på telefonnummer 018-527 100 via polisens växel. Enligt uppgift ska det ha funnits fler personer i närheten av platsen som ännu inte varit i kontakt med polisen.
Alla som har någon kännedom om händelsen ombeds ta kontakt med polisen.

Anne Sjökvist