DELA

Polisen söker vittnen till bilvandalisering

Någon krossade en ruta på ÅF-politikern Glenn Koskinens bil natten till torsdagen. Inne i bilen lämnade de en lapp med följande uppmaning: ”Du ska ge fan i att sätta käppar i hjulet jävla ÅF-svin”.
– Det var inte riktigt det här man tänkte sig när man gav sig in i politiken, säger Koskinen.
Sidorutan vid förarsätet på Glenn Koskinens skåpbil är krossad. Fullt med glassplitter ligger på parkeringen och på säten och golv inne i bilen. På ett säte ligger en vit papperslapp som någon skrivit på med guldfärgad penna. Texten lyder ”Du ska ge fan i att sätta käppar i hjulet jävla ÅF-svin”.
– Jag märkte att förardörren stod öppen när jag tittade ut genom fönstret i morse när jag vaknat. Jag tyckte det var konstigt eftersom jag alltid är noga med att låsa bilen, även om jag bara går bort från den en liten stund, säger Koskinen.
Väl ute på parkeringen såg han att en bilruta hade krossats. Lamporna lyste fortfarande i bilen, så han gissar att förstörelsen skett under morgontimmarna.
– Jag har ett ganska dåligt bilbatteri så hade det hänt tidigare på natten hade lamporna slutat lysa.
Koskinen trodde först att det rörde sig om en stöld.
– Jag tänkte att någon brutit sig in för att stjäla de verktyg jag har i skåpet. Jag driver en egen byggfirma och har alla mina verktyg i bilen. Men varken de eller min mobiltelefon som låg framme vid ratten var borta. Sedan såg jag lappen.
När Nya Åland ringer upp Koskinen på torsdagseftermiddagen har han upptäckt att en plånbok som han förvarar i skåpbilen är borta.
– Jag hade firmans kort och lite kvitton i den. Jag har spärrat kortet så det är ingen fara. Men plånboken låg väldigt undangömd och jag förstår inte hur de hittat den. Det känns som den som gjort det här har vetat var jag brukar förvara plånboken, säger han.
– Just nu känner vi inte till om det finns några vittnen till händelsen men om någon har sett något får man gärna kontakta oss. Under kontorstid når man oss på 527 100 och under helgen nås vi på 527 117, säger polisen Peter Sjöblom.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg