DELA

Polisen grep rånarproffs i Mariehamn

Två yrkesbrottslingar har gripits ombord på Silja Symphony. Helsingforspolisen flögs in med helikopter och slog till när färjan anlöpte Mariehamn.
Det skriver Hufvudstadsbladet.
De två yrkesbrottslingarna följde i torsdags förra veckan efter en drygt 80-årig man som hade uträttat ärenden i ett köpcentrum i Östra centrum. De stoppade honom och frågade om vägen. Mannen ska, enligt Hbl, inte ha kunnat svara men männen följde efter honom och trängde sig in i hissen i mannens hus. Där misshandlades han och rånades på en betydande summa pengar.
De misstänkta rånarna hade fastnat på köpcentrets övervakningsfilm och kunde identifieras av två brottsutredare.
– De två männen representerar den nya vågen av kriminalitet. De är professionella, reser runt i Europa och slår till på olika orter. Vi hade haft männen under observation och kunde därför identifiera dem. Sedan fick polisen reda på att männen stigit ombord på färjan till Stockholm, berättar kriminalöverkommissarie Juha Laaksonen.
Genom ett gott samarbete med gränsbevakningen flögs några poliser till Mariehamn där de kunde gå ombord och gripa männen. De senare begärdes häktade i Helsingfors i måndags. Pensionären har fått tillbaka sina pengar.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Kullman