DELA

Polisen fick ta hand om fylla och misshandel

Polisen har haft en hel del arbete i helgen med en hel del fylla och en misshandel i Stadshusparken. Men polisen tycker inte att det har varit stökigare än väntat.
Årets sista Rockoff-helg inleddes med en hel del arbete för polisen på fredagen. De fick bland annat avstyra småbråk, ordningsstörningar och ta hand om överförfriskade personer. En person anmälde att han hade blivit misshandlad i Stadshusparken. Anmälaren berättade att han blivit sparkad och slagen av tre personer. Polisen utreder saken.
En underårig person försökte ta sig in på en krog genom att ändra födelsetiden på sitt körkort. Vakterna genomskådade försöket och tillkallade polis som tog kontakt med ynglingens föräldrar.
En gäst som lämnade en av stadens krogar sparkade på en bil som stod utanför. När han försökte lämna platsen snubblade han och slog hål i huvudet. Ambulans kom till platsen och förde personen till sjukhuset. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.
En gäst på ett matställe stal restaurangens eldsläckare och sprang i väg. Polisen tillkallades och eldsläckaren kunde hämtas tillbaka.
Två bilar kolliderade i backen upp till Badhusberget. Ingen person skadades men båda bilarna fick omfattande skador och måste bärgas från platsen. En av förarna fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten.
Under polisens och sjöbevakningens gemensam övervakning under natten till lördagen konstaterades två fall av roderfylleri. Man fick också rycka ut på ett sjöräddningsuppdrag.


Slagsmål och fylla
Också på lördagskvällen fick polisen avstyra ett anta slagsmål i Mariehamn. Man fick också ta hand om berusade personer. Fem personer greps och fördes till polisen för tillnyktring.
Under lördagen utförde polisen hastighetskontroll vid Hammarlandsvägen och alkoholtest vid sjukhusbacken. Alla kontrollerade förare konstaterades vara nyktra och höll sig till hastighetsbegränsningarna. (ar)