DELA

Pokerkvinnan i farten igen

Pokerkvinnan från Mariehamn, som i höstas dömdes till ovillkorligt fängelse för att ha tiggt åt sig stora pengar av försvarslösa pensionärer, är åter i farten.
I går fick hon ett års besöksförbud mot ett av de tidigare offren.
Det var i maj i fjol som polisen fick den första anmälan mot bedragerskan som är i 60-årsåldern och bor i Mariehamn. Då bultade hon på dörren hos en boende på Edlagården vid halv tolvtiden på natten. Pensionären berättade för polisen att hon kontaktats flera gånger av kvinnan som ville låna pengar. Pensionären hade gett henne sammanlagt 2.700 euro.
Några dagar senare ringde en äldre man polisen efter att han åter hade kontaktats av kvinnan som han lånat ut pengar till under flera år, minst 4.000 euro.
I juni kom ytterligare en anmälan in mot kvinnan. Då efterlyste polisen fler offer och så småningom nystades den omfattande och närmast osannolika bedrägerihärvan upp. Kvinnan greps den 12 juni i fjol och häktades tre dagar senare.


Besöksförbud
Det som nu hänt är att kvinnan, trots tidigare besöksförbud, åter har besökt en av pensionärrna. I går berättade pensionären i tingsrätten att kvinnan besökt henne tre gånger i maj för att på nytt låna pengar.
Enligt domen har det varit kämpigt för pensionären att stå emot kvinnans försök att komma över pengar och att kvinnan själv inte motsätter sig ett nytt besöksförbud.
Domstolen dömde ut besöksförbud som gäller från och med i går och ett år framåt. Under den tiden får kvinnan inte ta kontakt eller försöka kontakta pensionären, inte heller följa efter henne och iaktta hennes förehavanden.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre