DELA

Pirater lär barn om Östersjön

Ett gäng pirater kommer finnas på plats under Ålands sjödagar och hålla i ett antal aktiviteter. Syftet med dessa är att lära barn och ungdomar om Östersjön och världens vatten.
Under årets sjödagar ligger fokus hos barnen, vilket Agenda 21 tagit till sig i sin Vattenturné 2012. Från den 18 juli kommer man kunna delta i en rad olika aktiviteter tillsammans med pirater från just Agenda 21. Aktiviteterna har vatten, och i synnerhet Östersjön, som gemensam nämnare.
På plats kan man bland annat provsmaka vatten och gissa vilket som är från kranen och vilket som är från en köpt flaska. Böcker om vatten kommer delas ut till vinnarna.
– Vi kommer fokusera på barnen under alla dagarna, för om barnen har kul trivs föräldrarna också, säger Johan Sjölund som är projektledare för Ålands sjödagar.
Agenda 21 arbetar med att upplysa allmänheten om hållbar utveckling. Varje sommar håller organisationen i en sommarkampanj som ska främja ut lärandet och i sommar ligger fokus på vatten.
– Vattnet illustrerar världen så bra och det är någonting som alltid funnits och som alltid kommer finnas, säger Isac Boman på Agenda 21.
Läs mer i fredagens Nyan!

Julia Nyback