DELA

Pettersson avgår efter kritik

Jörgen Pettersson avgår från posten som ordförande för IFK Mariehamn ab.
Klubbdirektör Peter Mattsson fick beskedet sent på måndagskvällen.
Det var Jörgen Pettersson (bilden), redaktionschef på tidningen Åland, som per telefon meddelade Peter Mattsson om sin avgång.
– Jag är på semester och visste inget om det här. Det blev uppenbarligen ett snabbt beslut i går kväll, berättar Mattsson som inte heller var informerad om att nyheten om Petterssons avgång lagts ut på IFK:s hemsida i dag på förmiddagen.
Jörgen Petterssons förklaring till sin avgång var att hans ideella arbete för IFK ab kolliderade med hans yrkesroll, säger klubbdirektören.


”Ingående diskussion”
Tidningen Ålands chefredaktör Niklas Lampi återkom från semestern i går och berättar att han och redaktionschefen haft en ingående diskussion som slutade med Petterssons avgång från IFK.
– Det får aldrig råda något tvivel om redaktionens oberoende, slår chefredaktören fast.
Jörgen Petterssons stort uppslagna artikel – inklusive personlig kommentar – förra veckan om IFK:s enskilt största sponsor Sverker Sirén inverkade på beslutet, medger Lampi.
– Det är en del av debatten som förts på olika håll, bland annat på Green Mean Machines forum och i Nya Åland.


Max tio veckor
Det besked Niklas Lampi har fått är att den extra bolagsstämma där Jörgen Pettersson avgår ur fotbollsbolagets styrelse ska hållas inom tio veckor. Tills dess är det okej att Pettersson sitter kvar, säger han.
– De är en kort tid och jag nöjde mig med det beskedet. Men det får absolut inte dra ut längre på tiden än tio veckor.
Läs mera i Nya Åland i morgon.

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax