DELA

Petra Silander i actionfilm

Åländska Petra Silander deltar i den franska actionfilmen The Hunting Game.
Det framgår av filmens hemsida.
Den åländska fotomodellen och filmstjärnan Petra Silander återvänder till den franska bioduken – denna gång som actionhjälte. I går berättade Silander om sin roll i filmen ”The Hunting Game” genom att länka till filmens hemsida på sociala medier.
”The Hunting Game” är en fransk actionfilm om ett dekadent spel där miljardärer betalar för att få se människor döda varandra. Silander spelar den modiga tjetjenskan Ilona som försöker rädda sin familj genom filmens gång. I filmen talar man franska och engelska och den regisseras av Bruno Vaussenat.
Förutom Silander består ensemblen av Danny Glover (känd från filmserien Dödligt Vapen) och ett antal kampsportsutövare. Enligt The Hunting Games tumblr-sida har alla skådespelare gjort sina egna stunts.
– Jag skadade mitt revben och slog mig själv gul och blå men det var definitivt värt det. Nu kan jag skryta med att ha gjort alla actionscener själv, säger Silander på filmens hemsida.
För tillfället ligger filmen i postproduktion. Man försöker slutföra filmen med gräsrotsfinansiering, eller crowdfunding, vilket innebär sponsorering av privatpersoner.

Adrian Grönqvist