DELA

Passagerarrekord för Eckerö Line i sommar

Eckerö Line, som trafikerar Helsingfors-Tallinn, rapporterar om fortsatt höga passagerarsiffror och noterar ett nytt rekord för sommarmånaderna.
Det var rekordsiffror för Eckerö Lines Tallinfärja ms Nordlandia i maj och sedan var både juni, juli och augusti så kallade all time high -månader gällande passagerarantal, det rapporterar rederiet i ett pressmeddelande.
Under de tre sommarmånaderna reste sammanlagt 311.348 passagerare med Nordlandia, vilket är en ökning med 19 procent jämfört med förra året.


Även bilar
De bilburna resenärerna har också varit rekordmånga, enligt rederiet. Totalt fraktades 12.000 bilar över finska viken, varav de flesta privatbilister åkte Nordlandia men även med Eckerö Lines fraktfartyg Translandia.
– Efter en sommar som den här kan man inte vara annat än nöjd. Vi förhåller oss ändå ödmjukt till sommarens resultat, konkurrensen är hård på rutten, skriver vd David Lindström i ett pressmeddelande.
Eckerö Line, som är en del av den åländska Eckerökoncernen, firar 15 år i höst och jubileet syns bland annat med ett digert artistutbud ombord.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax