DELA

”Pappa slog mig så att käppen gick i två delar”

En man stod förra veckan åtalad för att ha slagit sin förra sambo och parets tre barn under en lång tid.
Misshandeln uppdagades när ett av barnen fick så mycket stryk med en träkäpp att fallet blev polisanmält.
Enligt stämningsansökan har mannen från september 2010 till februari 2012 otaliga gånger , flera gånger per vecka, slagit kvinnan i familjens gemensamma hem.
Andra dagen, i fredags, ägnades åt åtalet om misshandel mot de tre barnen – i synnerhet mot ett av dem, en pojke i förskoleåldern.
Tingsrätten fick se videoinspelningen av polisförhöret som hölls med barnet två dagar efter misshandeln.
Den 10 juni 2012, när pojken kom hem från dagis, hade han bråttom från toaletten. För bråttom, ansåg pappan som tog en 64 cm lång träkäpp och började slå pojken i hallen.
– Han höll i mig i ena armen och slog mig med den andra handen med käppen på baken många gånger, kanske sju-åtta gånger, så hårt så att käppen gick i två bitar. Jag skrek och grät för det gjorde ont, berättade pojken för polisen.
Pappan har medgett den sista misshandeln den 10 juni 2012 men själv uppgett antalet slag till 3-4. I övriga fall nekade han till misshandeln.
Han sa också att käppen var sprucken redan innan han utdelade slagen och att det var därför den bröts av och inte för att slagen var hårda, något som åklagaren Jens-Erik Budd kunde motbevisa:
– Statens kriminaltekniska laboratorium har undersökt den ursprungligen 64 cm långa käppen och konstaterat att den inte hade någon spricka utan att den bröts av på grund av kraften i slagen.
Mannen satt häktad i nästan tre veckor efter att polisanmälan gjordes. Domen ges senare.
Läs mer i papperstidningen.

Annika Orre