DELA

Pafs mål: Mest ansvarstagande spelbolaget i världen

– Vi har inte försökt dölja att vi är långt ifrån nöjda med Pafs fjolårsresultat. Men vi är stolta över att vi fått det att svänga och anstränger oss hårt för att öka resultatet för Ålands bästa.
Pafs vd Anders Ingves talade länge och väl på Pafs stämma i går. Han betonade att Paf vill tydliggöra sitt uppdrag också på den internationella marknaden – att bolaget är annorlunda än de andra eftersom uppdraget är att skapa vinst som går till goda ändamål.
Han betonade det ansvar Paf har för spelarna och som nu syns konkret i den nya försäkringen som ska hjälpa dem som diagnostiserats som spelberoende.
– De som vinner stort löper större risk att bli spelberoende. Därför ringer vi upp alla som vinner mer än 20.000 euro, ber dem ta en paus från spelandet och försäkrar oss om att de har en finansiell rådgivare. Vi följer också upp spelarna efter vinsten för att se om deras spelbeteende ändrar. Nio av tio spelare tackar oss, berättade han.

Kontroversiellt
Finansminister Mats Perämaa passade också på att säga några ord. Speciellt välkomnade han den ökade öppenheten eftersom ålänningarna är beroende av hur det går i bolaget och landskapet måste fortsätta vara motiverat att äga bolaget trots att vinsten genereras med hjälp av spel som i sig är kontroversiellt.
Därför är landskapsregeringens mål, förutom att generera vinst till allmännyttan och bidra med pengar till landskapskassan, att bli det mest ansvarstagande spelbolaget i världen.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre