DELA

Paf satsar på socialt lotteri

Paf:s nyaste spel på nätet är ett lotteri och heter Millionrun. Det nya är att man har större chans att vinna om man spelar tillsammans med vänner, och att lotteriet är knutet till en fond vars medel delas ut till välgörenhetsorganisationer.

– Lotteriet ska förhoppningsvis bli lika folkligt som Postkodlotteriet i Sverige, säger Paf:s kommunikationsdirektör Inger Holmström.
Millionrun startades i onsdags med en jackpott på en miljon euro och 100.000 euro garanterade till goda ändamål redan från början. Fem organisationer är utvalda att delta som förmånstagare i Millionrun från starten, men när lotteriet växer kan det bli aktuellt att utöka med fler.
De fem är Stiftelsen för Astrid Lindgrens barnsjukhus i Sveriget, finländska organsiationen Hope som hjälper utsatta barn, Lifeline Energy i Zambia, det internationella Non-Violence Project Foundation samt kenyanska WVP som jobbar med hälsa och välmående för barn.
Lotteriet går till så att man prenumererar på  lottnummer som man kan behålla vecka efter vecka. Man kan välja de totalt sju numren om man vill och även hur ofta man är med i dragningar. Det går också att köpa skraplotter.
– Chanserna att vinna i Millionrun är stora jämfört med andra lotterier, hela 75 procent av omsättningen återbetalas till kunderna som vinster, säger pr-chef Anders Sims.

Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist