DELA

Över 7.000 euro till barnfonden från Poker Run

– Vi fick in totalt 7505 euro i år, tack vare våra givmilda sponsorer och deltagare. Det var faktiskt mer än vi trodde eftersom vädret inte riktigt var på vår sida under lördagen, men vi hade tuffa deltagare med i år helt enkelt, säger Johan Dahlblom från Kobba Hoppers som i lördags var med och arrangerade sitt femte Poker Run.
Pengarna skickades direkt in till Ålands barnfond, totalt är man snart uppe i sammanlagt 28.000 euro som skänkts till fonden vi.
Vem vann årets Poker Run?
Kaj Holm lyckades få fyrtal i sexor och blev vinnare i pokern.
– Bland våra vinnare som drogs på lottning såg Veronica Johansson gladast ut. Hon vann ett lass grus som hon får hemskickat av Rafaels. Det är det priset de flesta brukar sukta efter.
Hur många deltog i tävlingen?
– Vi hade 80 stycken som betalade deltagaravgift och var med och tävlade. Drygt 60 motorcyklar var med. Alla registrerade motorcyklar på Åland får ju vara med i tävlingen. Vi hade nog representanter av alla de sorter. Många glada amatörer kan vi säga att det var.
Gick alla i mål?
– Nästan alla faktiskt. Och jag måste säga att jag är mycket imponerad av våra deltagare. Den kortaste sträckan i tävlingen var 230 kilometer, och de flesta var runt till alla stationer och åkte runt hela Åland. De var blöta och kalla, men glada ändå när de gick i mål vid Torget i stan på eftermiddagen.
Blir det en ny omgång av Poker Run nästa år?
– Ja det tror jag. Så sa vi i i alla fall när vi stod där på Torget. Så det är nog mycket möjligt att det ordnas på lördagen före morsdag nästa år också.

Jessica Sundberg
jessica.sundberg@nyan.ax