DELA

Oskar Linnros lägger bitar på plats

Han har haft stor framgång de senaste åren bland annat med hit-låten ”Från och med du”. Med en ny skiva i bagaget intar Oskar Linnros Rockoff-scenen i kväll lördag.
– Jag har försöka lägga en hög musikalisk ribba. Vi framför musiken live vilket vi är stolta över, säger han inför spelningen.
När Nya Åland talar med Oskar Linnros står han vid en väg på Gotland. Han har haft semester några dagar för att vila upp sig mellan spelningarna.
– Det är väldigt mycket att göra. Skivan går bra och då hör folk av sig. Vi gör inte klubbspelningar utan bara festivalspelningar. Det blir 13 stycken i sommar.
Oskar Linnros har haft stora framgångar de senaste åren. Hans första soloskiva ”Vilja bli” kom år 2010 och klättrade högt på listorna. Trots att han nu har arbetat med musik i tio år var det yrkesvalet ingen självklarhet från början.
– Jag hade aldrig någon idé eller dröm om att jag skulle hålla på med musik. Jag trillade in i det. När jag var liten satt jag och bankade på bordsskivor och gjorde ljud med munnen. Jag kom in via hiphop-kulturen när den började få fäste i Sverige. Det var det intresset som gjorde att jag började göra lite låtar på datorn.
Läs hela intervjun med Oskar Linnros i fredagens Nya Åland!

Alfons Röblom