DELA

Oriel Joans Unplugged på Skivbörsen

I lördags uppträdde halvåländska popbandet Oriel Joans på Skivbörsen i Mariehamn. Med sig hade de en nyutgiven tiolåtars bildskiva i vinyl samt ett bättre sound än någonsin.
– Det är kul att spela musik bland musik, sade Karl Lindhal.
Det låter lite West Coast sade någon i publiken om den halvtimmeslånga spelningen som var fylld av stämsång (ren!), väna popmelodier och gruffiga countrybasgångar. Och visst passade det lilla formatet, med mindre elektronisk förstärkning, bandet väl.
En bit över 20 personer hade letat sig till Emmaus-huset och det lilla kaklade rummet intill Skivbörsen. Och enligt Patrik Dahlblom vid Skivbörsen var det första gången ett uppträdande har hållits inför publik där.

Aktiv period
För Oriel Joans del innebar helgens Ålandsvistelse med spelning på Skivbörsen och på Pub Bastun en avslutning på en aktiv tvåmånadersperiod. I fredags uppträdde de på Trädgårn under Skanstullsbron i Stockholm.
– Det gick riktigt, riktigt bra. Det var kanske vår bästa spelning någonsin, säger Pekka Pörtfors som spelar gitarr och sjunger i bandet.

Exklusiv utgåva
Med sig till Åland hade gruppen också en splitterny bildvinyl med tio låtar. Lars Bomansson berättar att bandet gett bort alla sina låtar gratis på nätet, men att den här plattan är till för gruppens riktiga anhängare.
– Man vill ju att musiken ska finnas kvar länge, det är så förgängligt med digitalt.
Oriel Joans nya vinylskiva är tryckt i en begränsad upplaga om 250 exemplar och finns att köpa på Skivbörsen och snart även på nätet.

John Granlund