DELA

Operasångare redo att rocka

– Javisst är vi redo att rocka, men samtidigt känns det lite konstigt. Jag har inte rört en bas på 20 år.
Det säger operasångaren Mikael Fagerholm, tidigare medlem i bandet Pux som återförenas på Rosa bandet-galan på lördag.
Temat för årets gala är, liksom fjolårets, nostalgi. För att leva upp till temat bjuds det bland annat på dans till gamla åländska banden Charad, Christopher Columbus, Faction och Pux.
För medlemmarna i Pux, Leif Roberts, Bengt Roberts, Jonny Boman och Mikael Fagerholm blir lördagens framträdande det första offentliga som grupp sedan 1983.

Jäkligt kul
– Vi har tyvärr inte hållit kontakten så väl genom åren. Men nu har vi träffats och tränat några gånger och det är jäkligt kul, , säger Mikael Fagerholm.
Hur känns det att er återförening blir just på Rosa bandet-galan?
– Det passar ju bra eftersom temat är nostalgi.Det kändes helt naturligt för oss allihop att säga ja när vi blev tillfrågade i våras. Det är bra att vi kan vara till nytta.

Sjunga och spela
De övriga medlemmarna i Pux har spelat i andra konstellationer genom åren, men för Fagerholm har det blivit opera istället för rock.
Hur är det att sjunga rocklåtar efter alla arior?
– Det blir att sjunga som man gjorde förr. Det är inte lätt, men å andra sidan inte heller svårt. Därtill har jag märkt att det inte längre är självklart att sjunga och spela samtidigt. Det är skojigt men ovant helt enkelt, säger Mikael Fagerholm.

Eget och covers
Pux gav ut EP-skivan Du mumlar i mitt öra 1982.
Fagerholm lovar att man under lördagskvällens spelning kommer att bjuda publiken både på eget material och covers i stil med Da Ya Think I´m Sexy av Rod Stewart.
Galadansen beräknas börja klockan 22 på lördag i Arkipelags restaurang. Själva galan börjar klockan 17.45 med mingel för middagsgästerna i lobbyn.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax