DELA

Ömsen vill ha fler kvinnor i ledningen

”På Ömsen finns en ambition att ha fler kvinnor i styrelsen. Och även i förvaltningsrådet, som väljs vid bolagsstämman 23 maj. Förslag?”.
Så skrev Ålands ömsesidiga försäkringsbolags ekonomichef Tage Silander på facebook häromdagen.
Nya Åland vill givetvis hjälpa bolaget i denna ambition.
Enligt Silander har det vid flera tillfällen diskuterats hur man kunde öka den kvinnliga representationen i styrelsen, men att man inte vill välja in ”vem som helst” bara för att lyckas få det mer jämställt, utan det bör handla om kvinnor som har tillräckligt intressant kompetens och kan tillföra något till styrelsearbetet.
– Då menar jag inte nödvändigtvis att man måste ha en akademisk utbildning utan i stället att sunda-förnuftet-kvoten är väl fylld.
Så ni kvinnor med välfylld sunt-förnuft-kvot, vi vet att det finns hur många som helst av er därute och nu har ni chansen. Enligt Silander är förvaltningsrådet en bra inskolningsport till själva styrelsen så hans förslag är att ni siktar in er på en sådan post att börja med.
Så hur går man till väga om man vill bli invald i förvaltningsrådet?
– I teorin kan man anmäla intresse till och med på bolagsstämman, men det klokaste är att ta kontakt i förväg med valberedningen. Sture Carlson är ordförande för både förvaltningsrådet och valberedningen och honom kan man kontakta. Berätta för honom varför du skulle vara en tillgång i Ömsens förvaltningsråd helt enkelt. Det är fritt fram för vem som helst.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist