DELA

Nytt vd-uppdrag för Nyan-ordförande

Nya Ålands styrelseordförande Henrik Johansson lämnar sitt uppdrag. Orsaken är att han anställts som vd för Forum Capita, samtidigt som han fortsätter som vd för Fastighets Ab Glashuset i Helsingfors.
– Det blir så pass krävande att jag inte har kapacitet eller tid att ägna Nya Åland så mycket energi, säger han.
Henrik Johansson lämnar sitt uppdrag som styrelseordförande den första november, samtidigt som han tillträder sin nya tjänst som vd för Forum Capita. Bolaget driver köpcentret Forum i centrala Helsingfors. Samtidigt ska han alltså fortsätta sin nuvarande tjänst som vd för Fastighets Ab Glaspalatset. Han konstaterar att det helt enkelt inte finns tid att dessutom leda Nya Ålands styrelse.
– I och med att jag också lämnade mediebranschen som sådan vid årsskiftet, kanske det nu är dags att stiga av. Men framför allt är det en arbetskapacitetsfråga, det är inte vettigt att hålla kvar ett sådant jobb som just nu är ganska krävande.
Vem tar över efter dig som styrelsordförande nu?
– Det ska jag inte spekulera i, men man har valt en vice ordförande och det brukar ju vara så att vice ordförande tar över åtminstone tills man har hittat en permanent lösning.
Nya Ålands vice styrelseordförande är Edgar Vickström, som i början av sommaren rekryterades till Wiklöf Holding som vice vd och därmed slutade sin tjänst som stadsdirektör i Mariehamn. Kort därefter valdes han in i Nya Ålands styrelse, samt i flera av koncernens andra bolag.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén-Widung