DELA

Nyans prisade hemsida får nytt utseende

Luftigare, modernare och mer lättläst. Så kan man beskriva Nya Ålands nya hemsida som lanseras i dag.
– Det här är bara början, vi kommer att uppdatera efterhand, säger Daniel Räinä, it-ansvarig och den som har formgett hemsidans nya utseende.
Den läsare som i dag går in på Nya Ålands hemsida möter en helt ny design. Förstasidan på dagens papperstidning är gjord efter samma mall.
– Formmässigt är det en renare sajt som förhoppningsvis är mer lättläst och mer lätthanterlig. Vi har lyft fram vår webb-tv så att den ligger mera centralt och annonsutrymmena är tydligare och bättre, säger tidningens chefredaktör Jonas Bladh.
Tanken är att hemsidan ska hänga ihop mera med papperstidningen, vilket bland annat syns i färgvalen och i papperstidningens logo som nu också ligger högt upp på hemsidan.
– Man ska känna att det är Nya Åland man läser, oavsett om det är tidningen eller på webben.
Nya Ålands it-ansvarige Daniel Räinä har jobbat med den den nya hemsidan de senaste veckorna.
– Det är en lättare och luftigare design. Det är förhoppningsvis en redigare sida, med mera innehåll men bättre presenterat. All den viktiga informationen har vi samlat på samma ställe och det är mer strukturerat.


Prisad hemsida
För några veckor sedan vann Nya Åland priset för bästa webbtjänst bland de lokala flerdagarstidningarna i landet. Så varför ändra ett vinnande koncept?
– Den var trots allt sex år gammal, det var dags att förnya utseendet och ge hemsidan en mera modern design, säger Räinä.
Han poängterar att arbetet med den nya hemsidan hela tiden fortsätter – tanken är att den ständigt ska förbättras.
– Och om läsarna har några synpunkter eller idéer, får de gärna höra av sig till mig via support@nyan.ax.
Chefredaktör Bladh är väldigt glad över att nu kunna presentera den nya sidan.
– Det känns jättebra. Teamet som har arbetat med den har gjort ett grymt jobb på väldigt kort tid. Vi är nöjda och hoppas att läsarna också ska känna att hemsidan är ny och fräsch.

Minna Wallén