DELA

Nyan ökar mest på Åland

Blygsamma ökningar, men ändå ett plus, uppvisar upplagesiffrorna för de två åländska dagstidningarna för år 2006.
Nya Åland visar ett plus på 23 exemplar, medan tidningen Åland visar ett plus på fyra exemplar.
Den av Levikintarkastus oy (Upplagekontroll ab) kontrollerade medelupplaga är nu för Nyans del 7.279 exemplar och för tidningen Åland 10.355 exemplar.
– Vi har ökat med 15 procent sedan år 2000, och det är 948 exemplar. Det är mycket bra om man ser till våra omgivande regioner. Siffran är i och för sig inte så viktig, huvudsaken är att våra prenumeranter och annonsörer fortsätter att ge oss sitt förtroende, säger Nya Ålands vd Stefan Norrgrann.
Vad tror du om upplageutvecklingen i år, nu när konkurrensen skärps?
– Jag tror på vår produkt, det är nummer ett. I och med att konkurrensen skärps blir det ett tydligt val för folk i stugorna. Många har två tidningar i dag, men alla kommer inte att vilja ha två framöver. Det är nödvändigtvis inte illa för Nya Åland att det blir ett tydligare val. Vi står oss mycket väl i jämförelse med konkurrenten, inte minst prismässigt.


Stolt över Nyan
Målsättningen för Nya Åland i år är att lyckas behålla upplagan på ungefär samma nivå som förra året.
– Jag är stolt över innehållet i Nyan och att vi klarat övergången till utgivning sex dagar i veckan. Jag är inte orolig, men den nya konkurrensen kan komma som en liten kalldusch för lokalkonkurrenten, till exempel med arbetsplatsläsningen av tidningen. Det är en sak vi känt av sedan år 1998.

ULF WEMAN

ulf.weman@nyan.ax