DELA

Nya rederiavtal räddar Paf-jobb

Efter hårda förhandlingar blev det i torsdags klart att Eckerölinjen och Birka Cruises förnyar sina kontrakt med spelbolaget Paf.
– Det här är värdefullt både ekonomiskt och med tanke på arbetsplatserna, säger Jukka Nikula, direktör för Pafs land- och fartygsverksamhet.
Många aktörer var intresserade av att få ordna spel ombord på rederiernas fartyg, men i slutändan var det den befintliga samarbetspartnern Paf som fick avtalen.
– Det var nog nervöst där ett tag, säger Pafs vd Anders Ingves.
Spelverksamheten på färjorna innebär stora intäkter för Paf. Hade avtalet gått till någon annan hade man blivit tvungen att skära i den egna verksamheten. Nu kan man istället titta framåt.
– Paf är mycket konkurrenskraftiga på sin marknad och vi är glada att vårt samarbete fortsätter, säger Lars Näslund, vd på Birka Cruises.


Locka nybörjare
För rederierna blir spelandet ombord en allt viktigare inkomstkälla och en mer framträdande del av reseupplevelsen. Tillsammans med Paf vill man nu utveckla spelandet ombord, som man menar halkat efter i utvecklingen.
– Vad vi märkt när vi frågat våra kunder är att många som vill spela väljer att avstå eftersom de inte vet hur det går till. Där kan vi jobba med olika former av spelskolor ombord och turneringar med låga, fasta insatser som tilltalar nybörjare, säger Anders Ingves.
Läs mer i papperstidningen!

Axel Kronholm