DELA

Nya oroligheter i Västra hamnen

Stöket i terminalen i Västra hamnen fortsätter. Under natten till fredag greps en man misstänkt för misshandel. Mariehamns stad överväger nu nattvakter.

– Vi måste antingen anställa egna vakter eller ta in ett vaktbolag. Som jag börjar se det är det enda alternativet, säger stadens hamnchef Leif Ahlqvist.
Anmälan om en pågående misshandel kom in under natten mot fredagen. När polisen kom till platsen fick de uppgifter om att samma man som nu hade misshandlat en annan man, har gjort det vid två olika tidpunkter. Mannen greps misstänkt för misshandel på plats.
Den senaste tiden har det vid flera tillfällen varit stökigt i hamnen. Nya Åland rapporterade för ungefär en månad sedan om problemen och om att polisen flera gånger har fått rycka ut till terminalbyggnaden för att lugna stämningen och göra ingripanden. Leif Ahlqvist sade då att situationen höll på att ”urarta helt och hållet”.

Förutom att överförfriskade kryssningsresenärer i bland uppträder störande, vistas sedan en tid tillbaka också uppskattningsvis mellan en och fyra hemlösa personer i terminalbyggnaden och också de uppges emellanåt störa ordningen.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

minna.wallen@nyan.ax