DELA

Nya nattklubben öppnar i juli

Nu är det klart: det blir en ny nöjeslokal i gamla Kinoteatern..
Om renoveringsarbetet går som planerat öppnar Dennis Jansson nattklubb på Nygatan inom juli månad.
Mariepark Ab:s ansökan om bygglov godkändes i måndags i byggnadsnämnden. Ansökan gällde ändring av lokalens användningssätt och inre ombyggnad.
– Det blir en ny nöjeslokal i centrum för 370 personer. Nu rustar vi för fullt för att kunna öppna i juli, bekräftar nu Dennis Jansson.
Stället ska rymma dansgolv och möjlighet att användas som konsertlokal.
– Vi satsar på att återskapa planlösningen från 1920, men mer än det vill jag inte säga om inredningen. Jag vill helst att besökarna ska komma dit utan några särskilda förväntningar.


Kvarter av nöje
Den nya lokalen blir ännu en pusselbit i centrala Mariehamns nöjesliv.
– Vi hamnar mitt i nöjeskvarteret. Jag har alltid velat ha det så i Mariehamn, att allt är samlat på ett ställe. På många mindre orter som liknar Mariehamn är det här vanligt.
Nu i efterhand kan han konstatera att Mariepark i västra hamnen var för långt bort från centrum.
Kino teatern på Nygatan har inte använts till nöjeslokal sedan Helge Sölgén slutade med sina revyer under mitten av 50-talet.
– Jag har länge lockats av fasaden och den här lokalen mitt i stan som stått tom så oerhört länge. Jag har länge haft visionerna, nu ska detaljerna falla på plats.


Byggs säkrare
Vad gäller det gamla innandömet fanns det inget som kunde användas.
– Vi får bygga allt nytt, men som tur har man sett till att täta taket trots att lokalen stått tom, så konstruktionen är inte helt förstörd.
Sedan 50-talet har kraven på nöjeslokaler skärpts betydligt. En stor del av renoveringen handlar nu om att göra den tillräckligt säker enligt dagens standard. Något datum för inflyttning vågar inte Jansson lova ännu.
– Det blir antagligen mer mitten än början av juli.

Sara Othman