DELA

Nya DGH-direktörens största utmaning

En enhällig förbundsfullmäktige valde i fredags Jim Eriksson till ny förbundsdirektör för De gamlas hem.
– Han har en gedigen erfarenhet av kommunal förvaltning, säger fullmäktigeordförande Eva Dahlén.
Jim Eriksson, som i dag är kommundirektör i Kumlinge, var aktuell för tjänsten redan tidigare. Han var nämligen också förbundsstyrelsens förslag till ny direktör redan i juni, men fullmäktige godkände inte då styrelsens beredning av ärendet och valde att istället tillsätta ett utskott som fick ta över rekryteringen.
– De gamlas hem har en rekryteringsguide som utskottet använde när de gick igenom kandidaterna och Jim Eriksson visade sig då vara mest lämplig. De har gjort en enhetlig bedömning av utbildning, erfarenhet och intervju, säger Eva Dahlén.
Jim Eriksson var också styrelsens kandidat, men ni valde ändå att utse ett utskott som nu har gjort samma val. Var det en onödigt lång väg att gå när ni ändå fick samma resultat?
– Absolut inte. Till styrelsens förslag fanns ingen beredning alls, och därför valde vi att ha ett utskott som nu har gjort ett grundligt och bra jobb.


”Känns bra”
Det blir nu styrelsens uppgift att förhandla med Eriksson om anställningsvillkor och löneanspråk.
Jim Eriksson själv säger sig vara glad över att det nu äntligen har blivit klart att han har fått jobbet.
– Det känns bra förstås, nog är jag glad.
Vad tror du att den största utmaningen blir som förbundsdirektör?
– Allt blir nog en utmaning, man ska förstå sig på organisationen, få syn på sin egen roll och var gränserna för mitt uppdrag går. Sedan blir det en utmaning att få majoriteten av kommunerna att godkänna det nya grundavtalet som är ute på utlåtanderunda nu.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén-Widung