DELA

Nya Åland drar in fyra tjänster

Fyra tjänster dras in på Nya Åland, det står klart efter att samarbetsförhandlingarna avslutades i dag.

– Vi har i dag slutfört samarbetsförhandlingarna som slutade med att vi säger upp tre personer och väljer att inte tillsätta en vakant tjänst, säger chefredaktör och vd Jonas Bladh.

Av tjänsterna som berörs är två redaktionella, varav en är den vakanta tjänsten, och två på affärssidan.

Vid sidan av de fyra tjänsterna kommer också försäljnings- och tv-chef Stefan Norrgrann att sluta. Han jobbar dock kvar ännu en tid i huset.

– Det känns aldrig bra i sådana här situationer, men samtidigt har jag jobbat för Nyans bästa i omgångar sedan 1993 och känner mig tillfreds med den insats jag gjort och trygg i mig själv. Jag vet att mina kunder, kolleger och samarbetspartners känner mig och min insats. Nu är det sådana tider som kanske kräver drastiska åtgärder, men jag kommer att jobba kvar till början på nästa år och under tiden kommer jag att göra allt jag kan för Nya Åland, säger Norrgrann.

– Vi kommer inom kort att söka en ny kommersiell chef till Nya Åland, säger Bladh.

Den ekonomiskt tuffa situationen är orsaken till att bolaget nu måste skära i personalstyrkan.
– Det här tillsammans med tidigare vidtagna åtgärder gör att vi sparar omkring 150 000 euro. Det är naturligtvis ledsamt att behöva säga upp omtyckta och kompetenta medarbetare, men den förändring vi ser i mediebranschen kräver att vi ser över våra kostnader samtidigt som vi fortsätter omställningen till det digitala.

Hur kommer produkten att förändras när flera tjänster dras in?
– Vi gör en rad omstruktureringar organisatoriskt och lägger om vissa rutiner. Jag är övertygad om att Nya Åland kommer att vara en stark journalistisk kraft på Åland även i framtiden.

Minna Wallén-Widung

minna.wallen@nyan.ax