DELA

Ny vidareutbildning för åländska aktiesparare

Ålands aktiesparare har utbildat 200 ålänningar i aktiekunskap och startar nu en vidareutbildning för avancerade aktiesparare.
Ordförande Folke Sjölund menar att ålänningar köper mycket men säljer ganska lite.
Föreningens ordförande Folke Sjölund säger att kurserna i aktiesparande är ett bra sätt att locka in nya intresserade till Ålands aktiesparare. I dag har föreningen cirka 550 medlemmar.
– Vi vill växa. Redan i dag är vi, jag vill inte kalla oss maktfaktor, men vi har inflytande och när vi säger något brukar de åländska bolagen lyssna, säger Sjölund.
Den 31 mars ordnar föreningen en öppen grundkurs, där deltagarna får lära sig grunderna för sparandet i aktier. Sjölund säger att medelåldern i föreningen är relativt hög, men att det till utbildningar kommer yngre människor, från 25-åringar och uppåt.
– Det är viktigt att de får en grundutbildning och lär sig undvika felspekulationer. Det handlar om att diversifiera och lägga lite i en bransch och lite i en annan, säger han.
På onsdag hålls Ålands aktiesparares årsmöte i Ålands hotell- och restaurangskola. Professor Göran Djupsund föreläser under rubriken ”Den politiska och den finansiella världen; kollision eller samverkan? och Ålandsbankens aktiemäklare Thomas Storgård pratar om vad utvecklingen betyder för finans- och banksystemet i Europa.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni