DELA

Ny projektledare bjuder in till mässa

Godbymässan har fått en ny projektledare. Johanna Johns har tagit över efter sin svärfar Elof ”Loffe” Johns.
– Jag försöker införa en del moderniseringar, bland annat har vi skapat en ny hemsida för mässan, säger hon.
I helgen ordnas Godbymässan för 21:a gången. Mycket är sig likt, men projektledaren för mässan är ny.
– Jag har figurerat i bakgrunden i några år och varit ansvarig för ekonomin. Men nu när Loffe gått i pension har han överlåtit projektledarposten åt mig, säger Johanna Johns.
Hittills har det varit spännande att arbeta med mässan, säger Johns.
– Det började ganska lugnt men nu har det accelererat ju närmare mässan vi kommit. De har flutit på men man märker att det är lite mer trögsålt än tidigare, det ekonomiska läget påverkar. De större företagen tar med sina lönekostnader i beräkningen när de överväger om de ska delta eller inte.

Fler nya företag
Johns målsättning har varit att få fler åländska företag att delta i Godbymässan.
– Jag har jobbat för att få in lite nyare företag. Vi har inte lika många företag inom byggbranschen med i år men fler inom el, vvs, sjukvård, friskvård och hantverk i stället. Men självklart är det många gamla utställare som deltar också.
Johns har försökt modernisera Godbymässan sedan hon tillträdde som projektledare.
– Vi har kört samma koncept länge men nu är det dags att förnya lite. I år har vi till exempel lanserat en egen hemsida. Tidigare har all kontakt med utställarna skett via telefon och post och det tog helt enkelt för mycket tid. Jag ville snabba upp tempot på registreringar och anmälningar och en hemsida var ett bra sätt.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg