DELA

Nu slipper vi regn i några dagar

Nästan inget regn och temperaturer runt tio grader utlovas för de kommande fem dygnen.
Medeltemperaturen vid Ålands försöksstation hittills under september är 12,2 grader, vilket är varmare än hela månaden i fjol då medeltemperaturen för september var 10,8 grader. Nederbörden hittills har varit 18,6 millimeter. Det betyder att september troligen blir mycket torrare än augusti som fick 115, 4 millimeter regn, vilket är mest på en månad detta år. I fjol var september den regnigaste månaden med 93,8 millimeter.
Finlands Meteorologiska institut ger inget hopp om solklara höstdagar och helgen bjuder på halvklart väder. Regn ska vi enligt prognosen klara oss utan åtminstone till och med måndag. Temperaturen rör sig kring tiograderstrecket med temperaturer ner till sju grader nattetid och upp till tretton grader dagtid.
Vindarna är svaga, enligt prognosen som högst fem meter i sekunden under den kommande femdygnsperioden. Vackrast väder verkar det blir idag, torsdag, på morgonen. Så passa på att sticka ut solen om ni har möjlighet.
Även Sveriges meteorologiska institut lovar uppehållsväder hela helgen och kanske de sporadiska soltimmar som utlovas också kan beröra Åland.

Nina Smeds