DELA

Nu ska Sandra leda Träffpunkt ungdom

Träffpunkt ungdom har fått en ny styrelse. Under tisdagens årsmöte valdes Sandra Grönlund till ny ordförande.
– Det blir en spännande utmaning, säger hon.
Sandra Grönlund är 28 år gammal, bor i Mariehamn och jobbar som assistent på Sviby daghem. Sedan i tisdags är hon också ny ordförande för Träffpunkt ungdom och basar därmed över Pub Bastun under åtminstone det kommande året.
– Det känns roligt, det blir en spännande utmaning. Även om jag har suttit i styrelsen tidigare har jag aldrig varit ordförande. Men jag har bra folk bakom mig.
Nu ska hon sätta sig in i sin nya roll och lära sig de uppgifter som kommer med den.
– Det handlar bland annat om bokningar, att sköta det administrativa och ha kontakt med pressen.
Den största utmaningen för föreningen den kommande tiden, är densamma som den alltid har varit, säger hon.
– Det handlar om att ha möjlighet att fortsätta och att ha så många evenemang som möjligt. Det ska runt både ekonomiskt och rent praktiskt.

Bredare utbud
Vad ser du mest fram emot?
– Det är nog att lära mig vad den här nya rollen egentligen innebär. Jag älskar att lära mig nya saker, så det ska bli roligt.
Hur ska du sätta din personliga prägel på föreningen?
– Jag tror inte att jag ska sätta en personlig prägel på den, utan det ska hela styrelsen stå för. Pub Bastun är ju inte till för mig eller för styrelsen, utan för alla. Jag tror man måste tänka på att inte bara ha evenemang som tilltalar en särskild individ, utan som tilltalar många. Vi ska försöka hålla det brett. Det är många som tror att Bastun bara är en rockpub, men det är så mycket mera.

Plugga eller umgås
En arbetsgrupp har tillsatts för att jobba för ett mer vardagsöppet Bastun. Redan i onsdags kväll öppnades dörrarna för vem som helst som ville hänga.
– Förhoppningsvis kan vi driva vardagsaktiviteter på regelbunden basis. Vi vill få tillbaka Bastun som ett ställe där man inte behöver komma för att lyssna på musik eller festa, utan fast för att plugga eller bara umgås.
Förutom Sandra Grönlund valdes följande personer in i styrelsen för tiden 2014-2015: Jenny Lavonius (vice ordförande), Hannele Lammi (sekreterare), Alexander Lindberg (skattmästare), Tobias Westerback, Otto Johansson, Tobias Sjöblom, Henrik Nurmi och Thomas Hartvik.

Minna Wallén-Widung