DELA

Nu kommer glassbilen

Under nästa vecka hoppas Mauritz Luthström AB, företaget som har hand om Hemglassbilens trafik i Uppsala, kunna starta sin verksamhet på Åland.
Nyan skrev tidigare i år att trafiken förväntades starta under juni, men enligt Josef Luthström, styrelsesuppleant på Maurtiz Luthström, stötte man på problem.
– Främst är det det administrativa och byråkratiska som har orsakat problem för oss. I Finland har ni till exempel en sockerskatt som vi i Sverige inte har och vi har också behövt få våra kreditkortsterminaler att ta emot euro, men nu är det mesta på plats och någon gång nästa vecka hoppas vi kunna ta vår första bil till Åland.
Han nämner också att man modifierat sina IT-system för att kunna ge ålänningarna samma service som svenskarna. Via internet ska man kunna se var bilen befinner sig och man ska också via sms kunna få information om när den kommer.
– Kunderna kommer kunna söka på vår webbplats efter en hållplats nära dem och även i realtid se var bilen befinner sig just nu. Vår sms-tjänst är gratis och ger uppdaterad information om när bilen kommer. (fq)