DELA

Nu kan företag hyra arbetsrum på Rosella

Nu provar Viking Line ett nytt hyttkoncept för Rosella.
För 2000 euro per år kan företag och pendlare som behöver arbetsro hyra ett arbetsrum under kortutten till Kapellskär. Crosskey var först ut med en specialinredd hytt i företagets egna färger.
– Resorna mellan Åland och Stockholm bara ökar och därför passar den här idén perfekt för oss. Framför allt är det en kostnadsfråga. Det räcker med att en flygresa byts ut mot en färjtur per månad så har vi tjänat in hyran vi lägger på hytten, säger Crosskeys vd Carita Weiss, som räknar med ungefär 80 resor per månad mellan Åland och Stockholm för företagets anställda.
Borta är den bruna heltäckningsmattan, den nerfällbara sängen och det beiga bordet. I Crosskeys egen hytt, inredd av marknadsansvariga Sari Venho, går färgerna i en skala av gult, ljusgrått, vitt och svart. Ovanför bordet hänger logon. Gardinerna är kritvita och tjocka. I hörnet står en litet kylskåp och på kylskåpet står en fruktskål.
Hur eller om man väljer att inreda hytten är upp till företaget eller den privatperson som står för kostnaden. Grundtanken bakom idén är att pendlare som behöver jobba ska kunna göra det i lugn och ro under den två timmar långa färden.
– Om man sedan jämför med den effektiva arbetstiden under en flygresa blir inte skillnaden så stor, så länge man kan sitta här och jobba ifred hela turen, konstaterar rederiets informationsansvariga Johanna Boijer-Svahnström.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman