DELA

Nu åker Åland till Almedalen

Skolfartyget Michael Sars började i dag sin färd mot Gotland och Almedalsveckan för andra året i rad. Ombord finns bland andra lantrådet Camilla Gunell (S) och olika representanter för åländskt näringsliv.
I år åker lantrådet och fem ministrar till Almedalsveckan i Gotland. Camilla Gunell åker med Michael Sars i dag, och social- och miljöminister Carina Aaltonen (S) och infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) är redan på plats. Kansliminister Wille Valve (M) och näringsminister Fredrik Karlström (M) ansluter till truppen på onsdag.
– Vi hoppas på att det här året blir en lika stor succé som det blev förra året. Men vi inser att det kommer vara svårare att nå ut i svenska medier i år, med tanke på att det är valår, säger Fredrik Karlström.
Camilla Gunell säger att man i år, just därför, inte har satt det målet så högt.
– Vi vill knyta många nya kontakter och lyfta idéer med företrädare för de svenska partierna. Sen vill vi också inspireras och få nya idéer till vår politiska arbete, säger hon.
Ett tag övervägde landskapsregeringen att ta ett pausår från Almedalen, men nu är man alltså på väg.
– Det är viktigt med kontinuitet och vi har en så himla bra kajplats. Vill man diskutera politik så är det i Almedalen man ska var nu, säger Fredrik Karlström.
Med i Almedalen är också representanter från Visit Åland, Arbeta & Bo, Östersjöfonden, Högskolan på Åland, ÅCA och Stallhagen.
Michael Sars lämnar Gotland igen torsdag 3 juli.

Josefin Grunér