DELA

Nio av tio liberaler osäkra på omval

I den liberala lagtingsgruppen är det endast en ledamot som tydligt bestämt sig för att ställa upp för omval. Övriga är osäkra på sin kandidatur eller har bestämt sig för att sluta.
– Har man varit med länge och känner att man har gjort sitt är det ens ensak att ta ett sådant beslut, säger partiledare Viveka Eriksson (Lib).
För Liberalerna och Viveka Eriksson är den kommande omsättningen av ledamöter inte någon överraskning.
– Jag vet inte vem som säger ja och nej men jag har räknat med att flera kommer att dra sig tillbaka, jag vet att många som varit med länge funderat på att sluta. Det är alltid ett personligt val hur man väljer att göra.

Intern nyrekrytering
Enligt Viveka Eriksson har partiet redan nu satt igång en intern nyrekrytering.
– Vi sätter igång med valarbete redan i januari då vi bjuder in alla gamla kandidater. Vi har ganska mycket folk runt om i kommunerna och hade över 60 kandidater i senaste val.
– Det är helt naturligt att några tycker man ska göra annat. Det är sådant man måste kalkylera med och räkna med, säger Viveka Eriksson.

”Hans personliga val”
Att Åke Mattsson är osäker på vilket parti han ska kandidera för är inte något hon känner till.
– Det är ju hans personliga val i så fall. Det har han inte sagt något till mig om. Han är ju med i liberala gruppen och något annat vet inte jag om, säger Viveka Eriksson.

JOHN GRANLUND