DELA

Nauclér ställer upp i valet

Efter att ha vacklat en tid meddelar Elisabeth Nauclér att hon vill sitta i riksdagen under nästa mandatperiod.
Det finns dock en sak som kan få henne att dra tillbaka sin kandidatur.
För en tid sedan presenterade obunden samling förra kanslichefen Elisabeth Nauclér som en kandidat till riksdagen. Själv var hon länge tveksam, men nu säger hon definitivt ja till att kandidera.
– Det är en otroligt intressant uppgift och jag anser att jag har den rätta kompetensen. Jag har arbetat med de här frågorna i stort sett hela mitt liv och det här känns som en naturlig fortsättning, säger Nauclér.
Vad har talat emot en kandidatur?
– Ingenting. Men det är klart att det är ett steg att ta från att man har varit tjänsteman och inte blandat sig i politiskt.
Var står du politiskt?
– På den borgerliga plattformen.
Att de obundna har ställt upp Elisabeth Nauclér som kandidat betyder ingenting, säger hon.
– Jag tänker inte gå in i något parti, utan jag är obunden i ordets rätta bemärkelse.

Tre kandidater
Det som fick henne att avvakta till en början var att hon först ville att det skulle vara helt klart att det blir en gemensam borgerlig lista.
Med på den borgerliga listan finns också Roger Eriksson (lib) och Magnus Lundberg (c). Frisinnad samverkan har inte nominerat någon kandidat, men det har spekulerats i att den sittande riksdagsmannen Roger Jansson eventuellt ställer upp för omval. Om så sker är det osäkert om Elisabeth Nauclér stannar kvar som kandidat.
– Då finns det ingen plats ledig för mig. Ingen vinner över den sittande riksdagsmannen, säger hon.
Den gemensamma borgerliga plattformen är skriven och ska pressenteras för medierna i morgon. Samma dag tar socialdemokraterna ställning till om partiet ska ställa upp med någon kandidat.

ANDERS SIMS

anders.sims@nyan.ax