DELA

Nästa generation Bastuns hopp

I kväll håller Träffpunkt ungdom/Bastun sitt årsmöte. Prio ett på ärendelistan är att hitta personer som vill vara med i styrelsen.
Den nuvarande styrelsen tappar flera av sina medlemmar i och med årsmötet, inklusive ordförande Jessy Hartvik som vill lämna över stafettpinnen.
– Det har varit en ganska intensiv period. Många har också flyttat bort från Åland på grund av studier och är helt uteslutna på grund av det, säger hon.
Förutom ordförandeposten, behöver Träffpunkt ungdom också en ny vice ordförande, kassör, bandbokare och utskänkningsansvarig. Ännu har Jessy Hartvik inte fått in säskilt många intresseanmälningar.
– Har vi otur blir det ingenting. Men om Bastun inte skulle fylla en viktig plats i kulturlivet skulle den inte ha funnits i 40 år. Nu är det upp till kommande generationer om Bastun ska fortsätta eller inte.
Vad har du lärt dig av att vara ordförande och engagerad?
– Jättemycket! Man får jättestor erfarenhet av hur man i princip driver ett eget företag. Och man hittar en plats i en grupp som man kan påverka själv, som många kanske saknar.
Som involverad i föreningen och styrelsen får man bestämma helt själv hur mycket man vill engagera sig och det finns stort utrymme för egna idéer och initiativ, berättar Jessy.
Årsmötet hålls i kväll klockan 19 på Bastun. För att vara med i styrelsen måste man vara minst 16 år gammal och skriven i Mariehamn. (mw)