DELA

Motorfolket tycker till om motorbanan

Åland Ring/Åland Motor Events Ab har fått miljötillstånd för att bygga en fordonsrelaterad aktivitetspark i Eckerö Kyrkoby. Men motorfolket är skeptiskt.
– Jag tror inte det byggs någon motorbana på Åland. Det har pratats om det för länge redan utan att något hänt, säger entusiasten Konny Isaksson.
Ålands motorklubb (ÅMK) ordnade konbanerace vid flygfältet på lördagen. Ett tjugotal förare och en hel del publik trotsade regnvädret för att delta i och titta på tävlingen. Nya Åland åkte också till Sviby för att tala med motorfolket och fråga vad de tycker om att miljötillstånd nu beviljats för en motorbana i Eckerö.
Miljötillståndet i sig är den motorsportintresserade gruppen glada för. Däremot tror de inte att ett okej från Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet automatiskt leder till att motorbanan verkligen byggs.
– Nej jag tror faktiskt inte att motorbanan kommer att byggas, säger saltvikaren Konny Isaksson som ofta ställer upp i ÅMK:s tävlingar.
– Det har pratats om den här motorbanan i alla år men inget händer. Jag tror problemet är att alla vill vara med och köra men ingen vill vara med och ordna. Jag har svårt att tro att den förverkligas faktiskt.
Men Isaksson skulle verkligen vilja se en motorbana på Åland.
– Jag tycker att en motorbana behövs.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg