DELA

Mobilspelsbolag får egna vingar

Stefan Pettersson, tidigare direktör för Paf, är ny vd för spelutvecklingsbolaget Eget. Samtidigt blir Egets tidigare vd Martin Prantner vd för mobilspelsbolaget Winone.
– Det är dags för Winone att testa sina egna vingar. Målet är att Winone skall bli lika stort som Eget, säger Stefan Pettersson.
I dag är 130 personer anställda av Eget. Eget har hittills utvecklat mobilspel men nu blir Winone ett dotterbolag till Eget och Winone fokuserar på utvecklingen av mobilspelen. I takt med att allt fler mobiltelefoner har internetanslutning blir också mobilspel allt vanligare.
– Mobilspel är hett internationellt just nu. Winone behöver influenser och kapital utifrån för att kunna utvecklas, säger Stefan Pettersson.

Egna erfarenheter
Spelbranschen växer som helhet och Paf satsar stort på den internationella marknaden. Det betyder att också Eget, som utvecklar Paf:s spel, måste utvecklas och följa med trenden.
– Eget är ryggraden för Paf:s internetspel och nu samordnar vi Paf och Eget så att de tillsammans kan nå ut internationellt. Vi följer förstås också med Winone och står kvar som minoritetsägare, säger Stefan Pettersson.
Erfarenheterna av mobilspel är än så länge inte stora ute i världen. Därför måste Winone själv se vad som fungerar.
– Att spela med sitt horoskop har till exempel blivit populärt. Att kombinera spel och underhållning är en linje som verkar fungera, säger Martin Prantner.
Winone blir ett Helsingforsbaserat bolag.

KARIN ERLANDSSON

karin.erlandsson@nyan.ax