DELA

Misstänkte mannen häktad

På fredagsmorgonen beslöt Ålands tingsrätt att häkta den man som misstänks ha eldat upp en buss och två båtar. Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar.


I morse häktades den 22-årige man som misstänks ha tänt på båtarna vid Nabben och på Notudden samt en buss i Jomala. Det beslöt tingsrätten och förvaltningsdomare Pehr Karlström. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grov skadegörelse genom brand, men också stöld och häleri. Gärningarna begicks mellan den 25/6 och 26/6, vilket överensstämmer med tidpunkten för bränderna. Mannen ska också ha gjort sig skyldig till en stöld i Finström i början av april i år.
Polisen har kunnat styrka misstankarna mot mannen genom vittnesuppgifter och teknisk bevisning, men också fynd av misstänkt stöldgods. Också allmänhetens tips har varit viktiga för utredningen. Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar och förundersökningsledare Henrik Hagelberg ville direkt efter förhandlingarna inte ge några kommentarer till Nya Åland.

Mårten Arvidsson