DELA

Misstänks för dödsvållande efter olycka

Den man som i går kväll backade på en kvinna som skadades så allvarligt att hon senare avled, är nu misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande.
– Men det finns inga tecken på grova oaktsamheter eller uppsåt, säger förundersökningsledare Peter Sjöblom vid polisen.
Det var på Klintvägen i Mariehamn som olyckan inträffade i tisdags kväll. Enligt förundersökningsledare Peter Sjöblom ska den aktuella bilen först ha stått parkerad på Klintvägen. Bilföraren ska sedan ha kört in den på en gårdsplan för att backa ut och vända, och det var då olyckan var framme. Bilen hade alltså precis startat och höll inte hög hastighet.
– Nej, tvärtom. Snarare var det så att sikten var nedsatt eftersom det fanns buskar som skymde, så de såg inte varandra.
Kvinnan, som var i 60-årsåldern, kom från ett skogsområde i närheten och träffades av den backande bilen ute i körbanan.
– Även om det inte var en hårdare sammanstötning är antagandet att den nu framlidna fallit i backen och slagit i huvudet i asfalten. De uppgifter vi har är att personen som körde bilen ska ha reagerat före det hela hände och att han bromsade in, men att kollisionen ändå blev oundviklig.
Kvinnan var bosatt på den adress där olyckan inträffade, och var bekant med den man som körde bilen. Han är nu misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande. Han kommer att förhöras inom de närmaste dagarna, men enligt Sjöblom finns inget uppsåt eller grovt oaktsamhet med i bilden och allt tyder på att det handlar om en tragisk olycka. Mannen har erbjudits krishjälp av polisen.
Ett vittne har hört av sig till polisen och ska också förhöras. I dag sammanställer polisen de uppgifter som samlades in på platsen under gårdagen.
– Det är allt från fotografering, upptagning av mått och säkring av trafiken och vittnesmål till granskning av fordondet.

Minna Wallén-Widung

minna.wallen@nyan.ax