DELA

Ministern hoppas ännu på Åva-Jurmo

Om Åva-Jurmoprojektet ska bli verklighet krävs mer pengar i tilläggsbudgeten. Samtidigt behöver Vårdöbron åtgärdas.
Nu vill Centern och Socialdemokraterna skjuta upp Åva-Jurmoprojektet, men infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) är kritisk.
– När man säger skjuta upp menar man att det inte blir av.
I fredags möttes i ett parti-och gruppledarmöte Moderat Samling, Centern och Socialdemokraterna samt finansminister Roger Nordlund (C) och infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) för att diskutera Åva-Jurmoprojektet och ombyggnaden av Vårdöbron.
Centern och Socialdemokraterna presenterade under fredagens möte sin ståndpunkt där man yrkar på att skjuta upp Åva-Jurmoprojektet, medan MSÅ inte har tagit ställning i frågan. Centerns partiledare Harry Jansson har tidigare sagt till Nyan att utgifterna för en ny Vårdöbro är en kostnad man tidigare inte räknat med och att man därför kan tvingas lägga Åva-Jurmoprojektet på is. Men Veronica Thörnroos är kritisk mot Janssons ordval.
– Att lägga på is betyder att det inte blir av. Projektet är redan planerat, utbjudet och offerterna har kommit in. Den politiska analysen ska göras först och projektet verkställas sedan, säger hon.
Thörnroos poängterar att beslutet om tilläggsbudget inte är taget än och att hon fortfarande är hoppfull över att projektet blir av.
– Jag kommer fortsätta att driva min linje.
Läs mer i papperstidningen!

Carin Karlsson