DELA

Miljöorganisation vill ha rapporter om död fisk

Miljöorganisationen Oceana har lanserat en hemsida med syftet att samla in information om fisk i dåligt skick i Östersjön.
Nya Åland berättade i korthet i går om projektet med att samla in information.
– Oceana kommer att använda informationen till att upprätta en databas, och organisationen är intresserade av information om fisk som observerats död, döende, sjuk eller som på annat sätt uppfattas som onormal. Även information från fiskare och allmänhet om ”försvinnande” kustbestånd eller dålig vattenkvalité är av intresse, skriver man i ett pressmeddelande.
Oceana skriver att man under sina expeditioner i Östersjön har observerat mer sjuk och död fisk samt fisk i dåligt skick jämfört med de expeditioner organisationen genomfört i andra delar av världen.
– Tyvärr är orsaken till detta oroande problem ännu inte fastställd. Vi hoppas därför skapa en bättre överblick av problemet med skapandet av denna hemsida. Vi hoppas därför att få in så mycket information som möjligt, säger Hanna Paulomäki, chef för Oceanas Östersjökontor i ett pressmeddelande.
Den nya hemsidan innehåller en karta som visar var Oceana gjort sina observationer, med tillhörande bilder, samt en samling av relaterade rapporter från media.
Hemsidan hittas på följande adress: http://baltic.oceana.org/en
En bit ner på sidan finns rubriken ”Oceana seeks more information on fish in poor condition” och under texten en länk till den aktuella sidan. (ml)