DELA

Michael Björklund med i TV4-program

Ålandskocken Michael Björklund deltar i år i den tv-sända matlagningstävlingen ”Kockarnas kamp”. Programmet visas i TV4 och har premiär i september.
Tv-programmet ”Kockarnas kamp” är i höst tillbaka med en tredje säsong ledd av Pär Lernström och i år är den åländska kocken Michael Björklund en av deltagarna.
I ett pressmeddelande från TV4 säger programchef Maria Mowbray att det ska bli roligt att sparka igång en ny säsong med så många talangfulla kockar och att de i år har en otrolig bredd i uppställningen. Hon utlovar många spännande kraftmätningar mellan kockarna.
Programmet har premiär i slutet av september och sänds i åtta avsnitt. Kockarna ska utföra en rad uppdrag och tävlingsmoment för att man till slut ska kunna utse den bästa av dem.
Övriga kockar som tävlar i höst är Danyel Couet, som tidigare vunnit OS-guld tillsammans med svenska kocklandslaget, Gustav Trägårdh, som år 2010 utsågs till Årets kock, Jonas Dahlblom, som flera gånger arbetat med Nobelmiddagen, Frida Nilsson, som arbetat med det kungliga bröllopet 2010 och medverkat på World Chefs Tour Against Hunger 2011 i Sydafrika, Cajsa Johansson, som vann kallskänks-SM år 1991, Ulf Wagner som tidigare medverkat som kock i programmet ”Stjärnor på slottet” och Ulrika Bengtsson som nu bor i New York och driver flera olika projekt, bland annat cateringverksamheten ”Smörgås”. (ff)