DELA

Melodifestivalfinalist på Torget

Musikalartisten och melodifestivalfinalisten David Lindgren kommer till Mariehamn lördagen den 20 april för att uppträda på evenemanget ”Vår i City” som anordnas av samarbetsgruppen ”City Mariehamn”, en sammansättning av fastighetsägare, butiker, restauranger och övriga verksamheter samt Mariehamns Stad.
Lindgren har varit med i flera musikaluppsättningar, bland andra ”Hairspray”, ”Mamma Mia” och ”High School Musical” och också tävlat i de svenska musikprogrammen ”Så Ska Det Låta” och ”Diggiloo”.
År 2012 ställde han upp i Melodifestivalen med låten ”Shout It Out” och kom då på fjärde plats i finalen och 2013 tävlade han igen med bidraget ”Skyline” och kom då på åttonde plats. Hans skiva ”Get Started” låg på första plats på Sverigetopplistans ”Top 60 Album” i en vecka och fanns på listan i totalt 13 veckor.
Lindgren kommer att uppträda på Torgscenen från klockan 12.00 på lördagen. Efter sitt framträdande kommer han att skriva autografer och signera skivor.
”Vår i City” pågår från mellan torsdagen och lördagen. Andra programpunkter är bland annat ett trampbilsrace och en modevisning. (fq)