DELA

Medis-utredning klar men hemlig

I torsdags lämnade Medis-rektorn Leena Raitanen in sin utredning om huruvida det finns alternativa lokaler i stadens ägo för kursverksamheten.
I det här skedet avslöjas inget om innehållet.
Förra veckan berättade Nya Åland om överlämnandet av en namnlista med rubriken ”Rör inga Medis!” som samlat över 600 underskrifter på kort tid. Undertecknarna vill att staden låter kursverksamheten fortgå i Böndernas hus/Kursgården.
Dock innehöll artikeln ett fel – Mariehamns stad äger inte Böndernas hus och kan alltså inte sälja den. Ägare är landskapet Ålands pensionsfond.
Det som är aktuellt är att staden funderar på att säga upp hyresavtalet och inrymma Medis i en lokal som ägs av staden – om det finns någon sådan. Medis rektor Leena Raitanen har haft i uppdrag av stadsfullmäktige att göra en sådan utredning. Utredningen skickades till bildningsdirektör Kjell Nilsson i torsdags.
Kontrakt till 2020
Enligt honom går undertecknarna händelserna i förväg när de utgår från att staden är på väg att säga upp hyresavtalet.
– Staden och landskapets pensionsfond har kontrakt fram till år 2020, och även om staden eventuellt skulle vilja säga upp avtalet före det så är det inte så säkert att landskapet går med på det. Det är långt till 2020 så jag förstår inte riktigt oron.
Läs mer i papperstidningen!
Annika Orre