DELA

Måste satsa stort på Sjökvarteret-café

Den restauratör som ska ta över Sjökvarterets café måste vara beredd att investera många tiotals tusen euro i utbyggnad och köksutrustning.
– Viljan finns hos flera, säger stiftelsens ordförande Clas Öfverström.
I går höll stiftelsens styrelsen möte för att bland annat välja vem som ska driva caféet i Sjökvarteret efter att man nyligen sa upp avtalet med Café Bönans innehavare.
I fredags gick tiden ut för ansökningar. Tre restauratörer har anmält intresse.
En av dem är, som Nya Åland tidigare berättat, Pub Niska med Michael Björklund som innehavare. Niska flyttar från Västerhamn i och med att Björklunds arrende med Åländska segelsällskapet ÅSS upphör.
– Jag vill inte i det här skedet uppge vilka de två andra är. En av dem är en känd restauratör i Mariehamn sedan tidigare och en är en kock som nu vill starta eget.
Styrelsen bordlade ärendet i går eftersom man vill förhandla med de två som inte tidigare anmält intresse. Det sker i slutet av den här veckan.


Stor investering
Den kommande restauratören måste ha ekonomiska möjligheter att satsa pengar på en utbyggnad av köket – bara det en investering på omkring 50.000 euro – och dessutom satsa pengar i ny köksutrustning.
– Det kök som finns i caféet idag är ungefär lika stort som i ett vanligt hem, konstaterar Clas Öfverström.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre