DELA

Manlig strippa på damkväll

Nattklubben Kino ordnad en kväll enbart för kvinnor och satsar förutom på modeshow och goodie bags också på manlig striptease.
Konstform, säger nattklubbschefen. Backlash, säger jämställdhetskonsulten.
De tvåhundra biljetterna till ”Ladies night out” på Kino i kväll gick åt på en vecka. Därefter har man sålt hundra biljetter till för ett lägre pris där snacks och goodie bags inte ingår men väl modeshow och striptease.
– Det var ett väldans tryck på faktiskt. Kanske vill tjejerna få vara ifred ute någon gång och inte ha en massa killar som stör, säger Ken Landström vid Kino.
Landström säger att striptease förekommer på ganska många ”ladies night” på andra nattklubbar.
– Visst finns det några som tycker det är kontroversiellt men vi tyckte mest att det lät roligt. Det är ingen stor grej faktiskt utan borde ses som en konstform.
Mia Hanström, konsult i jämställdhetsfrågor som jobbat bland annat med projektet Fair sex i de åländska skolorna, tycker det känns som ett steg bakåt, en backlash, att kvinnor erbjuds striptease som underhållning.
– Jag tycker vi kvinnor ska erbjudas bra underhållning och att vi ska undvika att objektifiera människor oavsett om det är män eller kvinnor.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist